Diş Eti İltihabına Ne İyi Gelir

Diş Eti İltihabına Ne İyi Gelir Şiddetli ağrılı ve ateşli seyredebilen bir rahatsızlık olan diş iltihabı, diş çürüklerinden ve diş çatlaklarından diş köküne ulaşan bakteriler nedeniyle meydana gelir. Mutlaka bir diş doktoruna danışılması gereken rahatsızlık tedavi edilmezse kronikleşebilir, ciddi diş kayıplarına ve kistlere neden olabilir. Oluşan kistler sonrası iltihap, ağız mukozasını delebilir ve dış kısımlara, hatta kemiklere erişebilir. Zonklama şeklinde başlayan ağrılar, yüz ve boyunda şişlikler, yiyeceklere karşı artan diş hassasiyeti, yutkunmada zorluk, uykusuzluk problemleri ve halsizlik diş iltihabının sıklıkla karşılaşılan belirtilerindendir. Diş Eti İltihabına Ne İyi Gelir

Diş iltihabı sorunu yaşıyorsanız alanında uzman doktorlarımıza şikayetlerinizi iletebilir ve yardım alabilirsiniz. Uzman yardımı dışında, evde bireysel olarak uygulayabileceğiniz metotlar ve diş iltihabına ne iyi gelir hakkında bilgi için yazımızı inceleyebilirsiniz.

 

Dikkat edilmesi gereken noktalar ile diş iltihabına ne iyi gelir?

Diş iltihabı, diğer bir adıyla diş apsesi rahatsızlığı olan hastalar için diş iltihabına ne iyi gelir;

  • Öncelikle ağız ve diş temizliğine dikkat etmelidir. Günde 3 kez etkili ve doğru şekilde dişler fırçalanmalı, ağız temizliği için ise anti bakteriyel içeren ürünlerle gargara yapılmalıdır.
  • Çok sıcak ve çok soğuk yiyecek tüketiminden kaçınılmalı, çiğneme işlemi iltihaplı dişlerden uzak tutulmalıdır. Dişe zarar verecek, diş yüzeyinde çatlak oluşturabilecek sert yiyeceklerden ve asitli içeceklerden kaçınılmalıdır.
  • Sigara kullanımı vb. sağlığa zararlı alışkanlıklardan uzak durulmalıdır.
  • Şişlik olan bölgelere ve ağız içine, bakterilerin oluşumunun hızlanmaması için soğuk kompres uygulanmalıdır.
  • İltihaplı diş üzerine alkol ya da aspirin gibi geçici rahatlık sağlayan çözümler uygulanmamalıdır. Diş Eti İltihabına Ne İyi Gelir

Doğal Tedavi Yöntemleri İle Diş İltihabına Ne İyi Gelir?

Beslenme ve temizlik açısından dikkat edilebilecek noktalara değindikten sonra bitkisel yöntemlerle diş iltihabına ne iyi gelir;

  • Hatmi kökü çiçekleri ve yaprakları, ahududu çiçeği, semizotu, ısırgan otu, karahindiba, ıspanak yaprakları, aynısafa çiçeği, çınar ağacı yaprağı alınıp kaynatılarak gargara olarak kullanılabilir.
  • Atkuyruğu otu, papatya çayı, su teresi, frenk üzümü, kan otu, siyah çay ve kuru nane suda iyice kaynatıldıktan ve demlendikten sonra iltihap tedavisi için kullanılabilir.
  • Meyan kökü, ekinezya ve teatree yağı bir su bardağı suya karıştırılarak gün içerisinde istenilen ölçüde yine gargara olarak kullanılabilir.
  • Nar suyu ise iltihabı kurutması amacıyla doğrudan ağız gargarası olarak kullanılabilir.
  • Ada çayı, bal ve sirkenin bir kapta karıştırılmasıyla oluşan karışım kaynatıldıktan sonra kullanılabilir.

 Tabi bu öneriler geçici bir rahatlama sağlamaktadır. En yakın bir zamanda diş hekiminize gidip dişin tedavisi yapılmalıdır yada çekim yapılmalıdır. 

 

Sosyal Medyalarımız