Porselen Diş Kaplama Fiyatları 2021

Porselen diş kaplama fiyatları 2021 ile Dişler mükemmel gülüşün ve psikolojik olarak kendini iyi hissetmenin en önemli unsurlarından biridir. Doğuştan veya çeşitli nedenlerden dolayı dişleriniz ağzınızda birer inci dizisi gibi sıralanmazlar. Çürük, çarpık, kırık gibi nedenlerden dolayı ağzınızda istemediğiniz görüntü oluşabilir. Yüzünüzde mükemmel gülüş, inci gibi sıralı dişler isteyebilirsiniz. Ağız ve diş bakımı alanında porselen diş kaplama 2021 tekniğiyle isteğinize kavuşabiliyorsunuz.

Porselen Diş Kaplama Nedir?

Porselen diş kaplama fiyatları 2021, Porselenden elde edilen, orijinal dişlerin yüzeyini kaplamak üzere tasarlanan diş kaplama yöntemine porselen diş kaplaması denir. Dişlerin doğal görünümüne ve rengine en yakın malzeme porselen olduğu için, kaplama malzemeleri porselenden üretiliyor. Bu nedenle de kaplama porselen diş olarak anılıyor.

Kaplama porselen dişler her hasta ve dişi için özel olarak alınan ölçüye göre yapılıyor. Diş kaplamasında uygulanan tedavi ve kullanılacak materyale göre porselen diş kaplama çeşitleri bulunuyor. Ana madde yine porselen olmakla birlikte kaplamayı destekleyen madde metal veya seramik olabiliyor. Hastanın diş rengi dikkate alınarak porselen kaplama diş renkleri arasından seçim yapılıyor.

Porselen Diş Kaplama Fiyatları 2021

Ağız ve diş sağlığı için önemli derecede konfor ve rahatlık sağlayan porselen diş kaplama fiyatları 2021 büyük merak konusu oluyor. Türk Diş hekimleri Birliği 2021 yılı için porselen diş kaplama fiyatları açıkladı. Bu listeye göre Porselen Diş Kaplama Fiyatları 2021 fiyatları aşağıdaki gibidir ;

  • Veneer seramik kuron: 930 TL
  • Implant üstü veneer seramik kaplama (abutment  ücreti hariç): 1.125 TL
  • Veneer Seramik Laminate: 2.225 TL
  • Metal desteksiz tam seramik kuron: 2.160 TL

Bu fiyatlar, KDV dahil genel fiyatlardır. İşlemin fiyatını etkileyen faktörler bulunuyor. Bu faktörler;

  • Kaplamanın kaç dişe uygulanacağı

  • Porselen maliyeti,

  • Kliniğin uyguladığı fiyat politikası,

  • Kaplama öncesi uygulanacak tedaviler,

-Kaplama sonrası uygulanacak ek uygulamalardır. Sağlıklı ve güzel görünüm için porselen lamine diş kaplama  yaptırmak istiyorsanız diş hekiminizle görüşebilirsiniz. İlk muayene ile en doğru şekilde kaplama fiyatını ve uygulanacak tekniği öğrenebilirsiniz.

Porselen Diş Kaplama Nasıl Yapılır?

 Porselen diş kaplama fiyatları 2021 Porselen diş kaplama, ağız ve diş sağlığı alanında uygulanan bir uygulamadır. Ağız sağlığının yanı sıra estetik görünüm isteyenler tarafından da tercih ediliyor. Bu yöntemi uygulatmak isteyenler porselen diş kaplama nasıl yapılıyor araştırması içindeler.

Porselen diş kaplaması uygulaması belirli aşamalardan oluşuyor. İlk aşama muayene ve ön hazırlık aşamasıdır. Diş hekiminin tetkiki, röntgen sonucuna göre diş çekimi, dolgu gibi ön tedavi uygulanıyor. Dişler kaplamaya hazır hale gelince, kaplama yapılacak diş yüzeyleri derinlemesine bir temizlikten geçiriliyor. Ortalama olarak diş yüzeylerinde 0,5 – 0,7 mm civarında bir tabaka temizliği yapılıyor.

Diş temizliği tamamlandıktan sonra dişlerin görüntüsü alınıyor. Diş görüntüsü alınmasında ya geleneksel olarak kalıp alma ya da CEREC teknolojisiyle bilgisayarlı üç boyutlu görüntü alınıyor. Elde edilen görüntüler laboratuvara gönderiliyor. Kalıplara göre porselen diş üretimi yapılıyor.

Kaplama porselen dişler hazırlanana kadar diş hekimi, temizlenen dişlerin hasar görmemesi için geçici kuronlar takıyor. Kalıcı kaplama dişler gelince, geçici olanlar çıkarılıyor. Her bir kaplama diş özel bir yapıştırıcı olan porselen diş kaplama yapıştırıcısı ile orijinal dişlerin üzerine yapıştırılıyor. Gerekli yerlerde tıraşlamalar yapılıyor.

Porselen Kaplama Diş Nasıl Çıkarılır?

Diş kaplaması uygulamasında diş minesinin bir kısmı törpüleniyor. Bu nedenle yapılan işlem geri dönülmezdir. Bir süre sonra porselen diş kaplama kırılması veya porselen diş kaplama şikayetleri nedeniyle kaplama çıkarılmak istenebilir. Kaplama çıkarılsa bile mutlaka yenisinin yapılması gerekiyor. Bu konuda diş hekiminizle görüşüp en uygun ek tedavileri yaptırmanızda yarar vardır.

Eski, kırık veya yanlış yapıştırılan kaplamanın çıkarılması büyük dikkat ve uzmanlık istiyor. Çünkü orijinal dişin minesi zayıflatıldığından diş zarar görebilir. Eski kaplama kesilerek çıkarılıyor. Diş hekimi, kesme işleminde hangi tekniği kullanacağına karar veriyor.

Porselen Diş Kaplama Sağlıklı mı?

Porselen diş kaplama fiyatları 2021 Porselen diş kaplamasında dokular küçültülüp tıraşlandığı için porselen diş kaplama yaptıranlar arasında sağlıklı olup olmadığı yorumları yapılıyor. Diş kaplamasında her ne kadar diş minesi tıraşlansa da tatbik edilen malzeme tamamen sağlıklıdır. Kaplamanın ana hedefi ağız sağlığı ve görünümünü kazanmaktır. Kaplamayla ana dokular korunmuş oluyor.

Porselen diş kaplamanın iki amacı bulunuyor. Birincisi ağız sağlığını geri kazanmak, korumak; ikincisi de estetik kaygısı içindir. Kaplama bir nevi dolgu görevi de görüyor. Böylece dişi dış etkenlere karşı korumuş oluyor.

Porselen Diş Kaplama Ömrü

Porselen diş kaplamaları dayanıklı olsalar da belirli bir ömürleri bulunuyor. Kullanılan malzeme, teknik, diş hekiminin uzmanlığı, kullanıcının ağız ve diş sağlığına verdiği öneme göre porselen diş kaplama süresi değişkenlik gösterebiliyor. Düzenli ve bilinçli ağız ve diş bakımı sağlandığında porselen diş kaplamaların ömrü 10-15 yıl olabiliyor.

Porselen Diş Kaplama Kaç Gün Sürer?

Porselen diş kaplaması her hastada aynı sürede uygulanmıyor. Kaplamadan önce uygulanacak tedavi, diş sayısı, kullanılacak protez malzemesi seansları etkiliyor. Diş çürüğü, apse, dolgu gibi tedaviler uygulanacaksa işlemler 5 seansı bulabiliyor.

Hastanın dişlerinde ön tedaviyi gerektirecek bir durum bulunmuyorsa işlemler 2-3 seansta bitebiliyor. Kaplama yönteminin kaç gün süreceğini en doğru şekilde öğrenebilirsiniz. Bunun için ağız, süreci ve diş sağlığı kliniğinden ilk muayenenizi ücretsiz yaptırarak sürecin nasıl işleyeceğini öğrenebilirsiniz.

Porselen Diş Kaplama Avantajları

Porselen diş kaplamanın birçok avantajı bulunuyor. En büyük avantajı diş rengine en yakın olmasıdır. Bunun dışında sağladığı diğer avantajlar şöyledir;

1- Estetik diş hekimliğinde diğer restoratif yöntemlere göre daha doğal görünüm sergiliyor.

2- Ön dişler yaprak lamine olarak uygulandığı gibi bütün ağıza full porselen diş kaplama yapılabiliyor.

3- Mükemmel bir gülüş tasarımı oluştururlar.

4- Zayıflamış, dolgu yapılamayan dişileri güçlendirir, dış etkenlere karşı korur.

5- Alt-üst dişlerin uyumunu, çene dengesini sağlar.

6- Yüksek renk stabilitesine sahiptir. Kahve, çay, sigara gibi faktörlerle renk değiştirmez.

7- Aşınmaya karşı dayanıklıdır.

8- Pürüzsüz yüzeye sahip olduğu için diş taşı oluşumu minimum düzeyde olur.

Porselen Diş Kaplama Ne Kadar Sürer?

Dişlerin kaplama için hazırlanması, Porselen diş kaplama fiyatları 2021, diş görüntülerinin alınıp, laboratuvardan dişlerin hazırlanması, yapıştırılması, uyumun gözlenmesi ayrı birer süreçtir. Hastanın dişlerinde tedavi gerektirecek bir durum yoksa en fazla iki seansta işlem bitebiliyor. Fakat tedavi gerektirecek işlemler bulunuyorsa 5 seansa uzayabiliyor.

Diş kaplamasında süreci uzatan durum, diş çürüğü olmasıdır. Çürüklerin temizliği, diş çekimi, dolgu gibi tedavi yöntemler süreci uzatıyor. Diş temizliği kısa sürdüğü için süreci etkilemiyor. Bunun dışında kaplama dişlerin hazırlanması da yaklaşık 2 hafta sürüyor. Hasta, her türlü bu süreyi beklemek zorundadır.

Porselen Diş Kaplaması Nasıl Yapılır?

Diş ve diş etleri kaplama için hazırlanıyor. Dişlerin kalıbı geleneksel veya üç boyutlu yöntemle alınıyor. Kalıplara göre kaplama dişler hazırlanana kadar geçici kaplama dişler takılıyor. Geçici kaplama dişlerle hastanın uyumu gözleniyor. Kalıcı kaplamalar takılmadan önce son rötuşlar yapılmış oluyor.

Porselen kaplamalar hazırlandığında kalıcı olarak özel yapıştırıcıyla yapıştırılmadan önce geçici olarak dişlere monte ediliyor. Birkaç gün uyumu gözleniyor. Hasta ve diş hekimi renk, form konusunda anlaştıktan sonra yapıştırma işlemine geçiliyor. Sadece ön diş porselen kaplama yapılacaksa, yaprak lamine olarak tek tek yapıştırılıyor. Bütün dişlere kaplama yapılacaksa, dişler arasındaki boşluklar cement dolgusuyla dolduruluyor.

Bütün dişler hazırlandıktan sonra kaplamalar yapıştırılıyor. Yapıştırma işlem bittikten sonra gerekli tıraşlamalar yapılıyor. Alt-üst çene uyumu, dişlerin dengesi ayarlanıyor. Kaplama ışınla kürleştirilerek sertleştiriliyor. Diş etlerinin kaplamaya verdiği tepkiyi görmek için birkaç hafta sonrasına randevu veriliyor. Yapıştırma işleminin doğru yapılması, ağız ve diş uyumunun sağlanması diş hekiminin bu alandaki deneyim ve uzmanlığına bağlıdır. Hastada porselen diş kaplama sonrası ağrılar oluşmaması hem diş hekimine hem de hastaya bağlıdır. Porselen diş kaplama fiyatları 2021

Porselen Diş Kaplama Acıtır mı?

Porselen diş kaplama uygulaması acısız bir işlemdir. Kaplama öncesi çürük, kanal ve dolgu tedavileri lokal anestezi altında yapılıyor. Bu tedavilerde hasta herhangi bir acı, sızı hissetmiyor. Diş törpüleme işleminde diş sinirlerine müdahalede bulunulmuyor. Buna rağmen hastanın kendisini iyi hissetmesi için lokal anestezi yapılabiliyor.

Kaplamaların yapıştırılmasından sonra dişlerde ilk bir hafta hassasiyet oluşacağı için hastanın sıcak ve soğuk yiyecek & içecek tüketiminde dikkatli olması gerekiyor.

Porselen diş kaplamanın acı hissettirmesi için;

1- Kaplamanın yanlış yapıştırılması,

2- Kaplamanın altındaki dişin çürümesi,

3- Kaplamanın kırılması,

4- Diş etinin çekilmesi,

5- Hastanın porselen diş kaplama öncesi sonrası talimatlarına uymaması gerekiyor. Porselen diş kaplama fiyatları 2021

Porselen Diş Kaplama Kimlere Yapılır?

Porselen diş kaplaması hem estetik hem de diş sağlığı amacıyla yaptırılıyor. Diş çürüğü oluşanlar, dişlerin düzensiz dizilimi, implant yaptırmak istemeyen herkes seramik veya metal altyapılı porselen diş kaplama yaptırabilirler. Çene ve kemik gelişimi tamamlanmadığı için 18 yaşın altındakilere yapılmıyor. Diş hekiminin zorunlu gördüğü durumlarda diş sağlığının kazandırılması amacıyla 18 yaşın altındakilere de uygulanabiliyor. Genel olarak porselen diş kaplaması;

  • Dişleri çarpık, düzensiz olanlara,

  • Eksik dişi bulunanlara,

  • Dolgu ile tedavi edilemeyecek dişlere sahip olanlara,

  • Ön diş bölgesinde kırık, aralık, aşınmış, renklenme olmuş dişi bulunanlara yapılıyor.

Porselen Diş Kaplama Kaç Yaşında Yapılır?

Porselen diş kaplama genellikle estetik amaçlı yaptırıldığı için 18 yaşından büyüklere yapılıyor. 18 yaşın altındaki kişilerde kemik gelişim halen devam ettiği için bu yöntem tercih edilmiyor. 18 yaşından büyük,

  • Diş gıcırdatma, sıkma alışkanlığı,

  • Aşırı çapraşık, rotasyona sahip dişlere,

  • Çürük oluşumu yüksek dişlere,

  • Ağız hijyeni kötü,

  • Alt-üst dişler arasında başa baş kapanışın olduğu,

  • Sağlıklı mine dokusuna sahip olmayan kişiler dışında herkes porselen diş kaplaması yaptırabilir.

Porselen Diş Kaplama İyi mi?

Porselen diş kaplama hasarlı veya kusurlu dişlerin görünümünü düzeltmek için uygulanan kozmetik bir tedavi yöntemidir. Dişlerin rengini, şeklini değiştirmek, dişler arasındaki boşlukları kapatmak, yanlış sıralanan dişleri düzeltmek için kullanılıyor. Porselen diş kaplama fiyatları 2021

Kaplama dişler doğal diş minesine çok benzedikleri ve uyumlu oldukları için tercih ediliyor. Porselen kaplamaların metal, seramik ve empress (metal desteksiz) çeşitleri bulunuyor. Maliyeti düşük olması nedeniyle en çok metal destekli kaplamalar uygulanıyor. Metal destekli olanlar bir süre sonra kararma, dişlerde yiyecek artığı birikmesi gibi sorunlara yol açabiliyor.

Metal destekli kaplamaların dışında yaprak lamina, seramik köprülü, metal desteksiz çeşitleri daha iyidir. Metal içermedikleri için zamanla grileşmeye yol açmazlar. Doğal görünümlüdürler, alerji yapmazlar. Çatlakları, lekeleri, şekil bozukluklarını etkili şekilde kaplarlar.

Porselen diş kaplama mükemmel gülüş ve diş sağlığı sağlamasına rağmen bazı olumsuz yanları da bulunuyor. İşlemin uygulanması birkaç seans, uzmanlık ve yüksek maliyet gerektiriyor. Dişlerde aşındırma, törpüleme yapıldığı için geri dönüşü yoktur. Porselen kaplamalar dişlere sağlam şekilde tutturulsa da kırılma olasılığı vardır. Kırılan kaplamaların sökülmesi ve tamiri çok zordur. Ağız bakımına dikkat edilmediğinde dişlerde sararma olabiliyor.

Porselen Diş Kaplama Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kalıcı porselen dişler hazırlanıp, takılana kadar geçici kaplamalar yerleştiriliyor. Geçici kaplamalar ne gerçek dişe ne de kalıcı kaplamalara benziyor. Bu süreçte ağrı ve sızı hissedilmesi doğaldır. Bu süreçte sıcak/soğuk besinlerden uzak durulmalıdır. Kesinlikle sert cisimler çiğnenmemeli, kırmamalıdır. Diş fırçalama yumuşak diş fırçasıyla, nazikçe yapılmalıdır. Geçici bölgede diş ipi kullanılmamalıdır. Porselen diş kaplama fiyatları 2021

Kalıcı porselen diş kaplamalar yapıştırıldıktan sonra;

  • İlk 2 saat hiçbir şekilde yiyecek & içecek tüketmeyin.

  • Ağzınızı çalkalamayın.

  • Elma, armut, ayva, havuç gibi meyveleri ısırarak yemeyin. Bıçakla dilimleyip, yiyebilirsiniz.

  • Ceviz, fındık gibi kabuklu yemişleri dişinizle kırmaya çalışmayın.

  • Günde 2 defa dişlerinizi düzenli şekilde fırçalayın. Diş ipi kullanmayı ihmal etmeyin.

  • Kalem, tırnak çiğnemeyin.

  • Diş sıkma, gıcırdatma sorununuz varsa diş hekiminizle görüşüp, diş plağı kullanabilirsiniz.

  • Periyodik olarak diş randevusuna gitmeyi ihmal etmeyin.

Diş Kaplama Zirkonyum mu Porselen mi?

Estetik ve sağlık açısından en çok tercih edilen ve uygulanan kaplama türleri zirkonyum ile porselendir. Hangisini yaptıracağı hususunda hastaların kafası karışabiliyor. Birini tercih etmeden önce her iki uygulamanın sağladığı avantaj/dezavantajları bilmekte yarar vardır.

Metal içermemesi, estetik görünüm sağlaması, diş etine sağladığı yarar bakımından zirkonyum kaplamalar bir adım öne çıkıyor. Kaplamanın temel malzemesi zirkonyumdur. Bilgisayar ortamında tasarlanıp, üretiliyor. Porselen kaplamaya göre daha saydamdır. Işık geçirgenliği yüksek olduğu için doğal diş görünümü sağlar.

Zirkonyum kaplamaların alt ve üst yapıları doğal diş gibi beyaz görünümlüdür. Diş eti bölgesinde de doğal diş gibi beyaz görünüm sergiliyor. Diş etinin altında mor görüntü oluşmuyor. Zirkonyum daha sağlam ve dayanıklı olduğu için özellikle kesici dişlerde daha ziyade tercih ediliyor.

Porselen kaplamalar, dişlere sağlam şekilde yapıştırılmalarına rağmen daha kırılgandırlar. Şekil almaları, işlenmeleri büyük uzmanlık ve tecrübe istiyor. Halbuki, zirkonyum yapı olarak işlenmeye, şekil vermeye daha elverişlidir.

Zirkonyum kaplama dişler, koruyuculuk, diş etlerine uyum, dayanıklılık ve uzun ömür bakımından porselen diş kaplamalarından daha iyidir. Fakat yüksek maliyetleri nedeniyle, daha ekonomik olan porselen diş kaplamaları tercih ediliyor. Kozmetik diş sektöründe yeni gelişmeler sonucunda zirkonyum metal üzerine porselen kaplama dişler de yapılıyor. Metal destekli porselen diş kaplamalarından rahatsız olanlar için yaprak lamina, seramik destekli ve metal desteksiz porselen diş kaplama çeşitleri uygulanıyor.

Porselen Kaplama ile Zirkonyum Arasındaki Fark

Diş eti sağlığı, pembe estetik kazandırma, çiğneme fonksiyonu açısından porselen ile zirkonyum diş kaplaması arasında farklılıklar bulunuyor. İyi yapıldıklarında metal destekli porselen ile zirkonyum kaplama arasında estetik ve fonksiyonel bakımdan benzerlikler vardır. İki kaplama arasındaki fark kullanımda ve uzun dönemde ortaya çıkıyor. İki kaplama arasındaki farklar genel olarak şunlardır;

1- Porselen kaplama dişler metal desteklidirler. Dayanıklılığı artırmak için altın veya platinden metal köprüler kullanılıyor. Bu nedenle metal porselen diş kaplama olarak da biliniyor. Zirkonyum kaplamalarda metal desteği kullanılmıyor. Zirkonyum oksijen ile birleşerek dayanıklılık artırılıyor.

2- Zirkonyum materyal bakımından daha sağlam ve dayanıklıdır. Doğal dişlerin sahip olduğu kesici yüzeylerin oluşturulmasında mükemmel sonuç verir. Porselen kaplama materyal olarak camsı bir yapıdadır. Bu nedenle daha kırılgandır.

3- Porselen kaplama yapı olarak pürüzsüzdür. Zirkonyum yüzey bakımından doğal dişe daha benzerdir.

4- Porselen kaplamalarda şekil verme daha zordur. Zirkonyumun işlenmeye müsait yapısından dolayı, kesici dişlerin oluşturulmasında iyi sonuçlar alınıyor.

5- Zirkonyum kaplamalarda estetik görünüm, çiğneme becerisi daha yüksektir.

6- Zirkonyum, kullanılan rafine teknoloji sayesinde diş etleriyle daha iyi uyum sağlıyor. Sağlam ve dayanıklı yapısı sayesinde dişleri daha çok koruyor.

7- Zirkonyum kaplamaların yapıştırılmasında metal destekli porselen kaplamaların yapıştırılmasında kullanılan yapıştırıcılardan daha kaliteli yapıştırıcı kullanılıyor.

8- Maliyet bakımından porselen kaplamalar daha düşüktür. Kullanım bakımından zirkonyum kaplamalar daha uzun ömürlüdür.

9- Metal destekli porselen kaplamada zamanla yiyecek artığı birikimi, metalin kararması, diş renginin değişmesi gibi olumsuzluklar görülebiliyor. Zirkonyum diş etiyle uyumlu bir malzemedir. Işık geçirdiği için doğal diş görünümündedir. Kaplamalar arasında yiyecek birikimi ve kararma oluşmaz.

10- Uzun diş köprüsü gibi geniş aralıklı işlemlerde metal seramik yapı daha esnek olduğu için iyi sonuç veriyor.

Porselen Diş Kaplama SGK Karşılıyor mu?

Ağız ve diş sağlığında estetik kaygı yaşayanlar öncelikli olarak porselen diş kaplama tedavi yöntemini tercih ediyorlar. Fakat işlemlerin maliyetli olması vatandaşların gözünü Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) çevrilmesine yol açıyor. Birçok kişi SGK’nın bu tedavi yöntemini karşılayıp karşılamadığını merak ediyor.

SGK, insan sağlığı için elzem ve lüks olmayan diş tedavilerini karşılıyor. 2017 yılından beri zirkonyum üzerine porselen diş kaplaması tedavileri de SGK ödeme listesindedir. 2021 yılı itibariyle SGK’nın tek diş porselen veneer kron için 500, tek diş metal desteği olmayan için 850 TL ödeme desteği bulunuyor.

SGK’dan bu ödeme desteğini alabilmek için diş hekiminden işlemin zorunlu ve estetik amaçlı yapılmadığına dair rapor almanız gerekiyor. Özel ağız ve diş kliniklerin de SGK anlaşması bulunmuyor. SGK ile Özel Ağız ve Diş Sağlığı klinikleri arasında yüksek fiyat farkı bulunmuyor. İlk muayenenizi ücretsiz olarak yaptırdıktan sonra uygun ödeme koşullarıyla en uygun porselen diş kaplamasını yaptırabilirsiniz.

Porselen Diş Kaplama Zararlı mı?

Porselen diş kaplama işleminde dişin/dişlerin törpülenmesi nedeniyle insanlarda bu uygulamanın zararlı olduğu algısı oluşabilir. Öncelikli olarak işlem tamamen güvenli ve zararsızdır. Burada önemli olan işlemi yapacak olan diş hekiminin bilgisi ve deneyimidir. Uygulamadaki temel amaç estetik kaygının giderilmesi sağlam dokuların korunmasıdır. Sadece kaplamaların ağızda doğal bir görünüm oluşturması için gerekli küçültmeler, tıraşlamalar yapılıyor.

İnsanların doğuştan gelen veya zamanla oluşan diş problemleri, estetik kaygıları olabiliyor. Diş problemleri ve estetik kaygıları gidermek için porselen diş kaplama işlemi uygulanıyor. Porselen diş kaplama daha ekonomik ve dayanıklı olduğu için metal destekli olarak yapılıyor. İsteyen hastalar yaprak lamina, seramik destekli, metal desteksiz veya zirkonyum kaplama çeşitlerinden yaptırabiliyor. Mükemmel gülüş ve ağız sağlığınız için en doğru kaplamayı diş hekiminizle görüşerek öğrenebilirsiniz.

Sorularınız ve Muayene için bizimle irtibata geçebilirsiniz. Porselen Diş Kaplama Fiyatları sosyal medya hesaplarımız.

Facebook

İnstagram

5/5 - (6 OY VERİLDİ)