Diş Beyazlatma Öncesi Sonrası

Diş Beyazlatma Öncesi Sonrası İnsanların genelinin hayali mükemmel ve bembeyaz gülüşlere sahip olmaktır. Bu gülüşü sağlamanın en önemli etkeni dişlerdir. Dişleri istenilen beyazlıkta olmayanlar bu gülüşü kazanmak için diş beyazlatma uygulamasını yaptırıyorlar. Diş beyazlatma bir estetik uygulamadır. Doğal rengini kaybeden dişlerinizi ilk günkü beyazlığına getirme işlemidir. Dişinizin eski parlaklığına kavuşmasını istiyorsanız diş beyazlatma operasyonu yaptırabilirsiniz.

Diş Beyazlatma Nedir?

İnsanların dişleri, çeşitli nedenlere bağlı olarak zamanla doğal beyazlığını kaybeder. Bunu en çok tetikleyen, aşırı antibiyotik, sigara, alkol, çay, kafein kullanımıdır. Dişi kurtarmak için yapılan kanal tedavisi de dişin rengini kaybetmesine neden olabiliyor.

Düzensiz ve yetersiz yapılan diş bakımı nedeniyle dişler doğal rengini kaybedip, sararıyorlar.Sarı dişler, kişinin günlük hayatını olumsuz etkileyebiliyor. Görünümüne önem verenler diş beyazlatma uygulamasıyla dişlerin tekrar beyaz görünmesini sağlıyorlar. Diş Beyazlatma Öncesi Sonrası

Diş beyazlatma, rengi değişen dişlerin özel uygulamalarla doğal rengine kavuşturulması işlemidir. Halk arasında lazerle diş beyazlatma olarak anılıyor. Diş hekimleri arasında bu işleme “bleaching” deniyor. İngilizce olan bu kelimenin Türkçe karşılığı ağartma, beyazlatma, renk açma anlamına geliyor.

Diş Beyazlatma Nasıl Olur?

Diş beyazlatma işleminden önce diş çürüklerinin tedavisi yapılıyor. Tedavi ve temizlikten sonra özel jeller,solüsyonlarla beyazlatma işlemine başlanıyor. Jellerle birlikte özel lazer ışığı tatbik ediliyor. Jel ve lazer ışığı reaksiyona girerek dişlerde renk değişimini sağlıyor.

Diş Beyazlatma İşlemi Nasıl Yapılır?

Dişini beyazlatmak isteyen kişi, klinikten diş beyazlatma randevu alıyor. Önce dişlerin panoramik filmi çekiliyor. Diş hekimi röntgen ve ağız incelemesi sonucunda öncelikli olarak yapılacak işlemleri sıralıyor. Korkusu olan, diş beyazlatma acıtır mı diye tereddütte bulunan kişiyi rahatlatıyor. Kişiye, diş beyazlatma öncesi ve sonrası görünümü bilgisayar ortamında gösteriyor.  Kişiye diş beyazlatma yöntemleri ve diş beyazlatma uygulaması fiyatları hakkında bilgiler veriyor.

Kişi ofis tipi beyazlatma yöntemini seçerse, beyazlatma işleminden önce  diş çürükleri, diş taşları, lekeler temizleniyor. Kişinin dişeti ve yumuşak dokularını korumak için özel bir jel sürülüyor. Dişleri beyazlatıcı özel bir jel sürülüyor. Jel üzerine lazer/ morötesi (ultraviyole) ışın tutulur. Jelin aktif hale gelmesi, beyazlamanın hızlandırılması sağlanır. Bu işlem ortalama 30-60 dakika arası sürüyor. Gerekli görülürse işlem 2-3 kez günaşırı tekrarlanır.

Kişi ev tipi beyazlatma istediğinde, alt ve üst dişlerin ölçüsü alınıyor. Kişiye özgü plak oluşturuluyor. Daha düşük yoğunlu özel beyazlatma jelleri veriliyor. Kişi 2 hafta süreyle günde 4-6 saat arası plak ve jelleri kullanıyor.

Diş Beyazlatma Ne Kadar Sürer?

Diş Beyazlatma Öncesi Sonrası Dişlerinin beyaz olmasını isteyenler, diş beyazlatma yaptıranlar işlem sonunda bu beyazlığın ne kadar sürdüğünü merak ediyorlar. Bu süre, kişinin genetiğine ve ağız hijyenine verdiği özene göre değişiyor. Genel olarak bu süre 6 ay ile 1 yıl arasındadır. Bir yılın sonunda tekrardan diş beyazlatma işlemi yaptırarak uzun süreli beyazlık sağlayabilirsiniz.

Halk arasında diş beyazlatma süresi kadar diş beyazlatma ücreti de merak ediliyor. Diş beyazlatma fiyatları her yıl Türk Diş Hekimleri Birliği tarafından yayınlanıyor. 2020 yılı  tek diş beyazlatma 155, alt-üst dişlerin tamamı 1100 TL’dir. Bu fiyata, kullanılacak yöntem, işlem öncesi uygulanacak tedavi, kullanılan alet ve teknolojinin kalitesi fiyatları değiştirebiliyor. En uygun ve doğru fiyatı ilk muayenenizi olduktan sonra alabilirsiniz.

Diş Beyazlatma Teknikleri

Diş beyazlatma;

1- Ofis tipi,

2- Ev tipi,

3- Kombine (ofis&ev)

4- Tek diş olmak üzere 4 şekilde yapılıyor.

Ofis tipi beyazlatmada; diş hekimi kontrolünde klinikte uygulanıyor. Ev tipi beyazlatmada, diş hekiminin kontrolü ve yönetiminde kişi uygulamayı evinde kendi yapıyor. Kombine uygulamada, kişinin beyazlatma işlemi klinikte başlanıyor. Kişi, uygulamaya, diş hekimi kontrolünde evinde devam ediyor. Tek diş beyazlatma, kanal tedavisi uygulanan dişlerde yapılıyor.

Diş Beyazlatma ve Temizleme Arasındaki Fark

Diş beyazlatma ve temizleme farklı uygulamalardır. Farklı amaçlar için yapılırlar. Genel olarak diş beyazlatma ve temizleme arasındaki fark şunlardır;

– Diş temizleme, dişte oluşan tartar ve lekeleri yok etmek için uygulanır. Genellikle sağlık odaklıdır. Diş beyazlatma rengini kaybeden dişin doğal rengini kazanması için yaptırılır. Estetik amaçlıdır.

– Diş temizleme 18 yaş altı çocuklara uygulanabilir. Fakat diş beyazlatma 18 yaş altı için sakıncalıdır.

– Diş temizlemede, diş doğal rengine kavuşmaz. Buna rağmen diş beyazlatma sonrası diş doğal rengine kavuşur.

-Diş temizleme devlet hastanesi tarafından yapılıyor. Estetik amaçlı olduğu için diş beyazlatma devlet hastanesi

tarafından yapılmıyor. Diş Beyazlatma Öncesi Sonrası

Diş Beyazlatma Acıtır mı?

Diş beyazlatma işleminde herhangi bir iğne ve anestezi uygulanmıyor. İşlem dişin üst tabakası olan mineye uygulanıyor. Mine sinir sistemine dahil değildir. Bu nedenle sürülen jel ve ışınlar dolayısıyla bir acı hissetmezsiniz.

İşlemin size vereceği tek sıkıntı, ağzınızın uzun süre açık kalması olacaktır.

Diş Beyazlatma Zararlı mı?

Uzman diş hekimi kontrolünde, hijyenik ortamda, son derece profesyonelce yapılan diş beyazlatma zararsızdır. Yapılan klinik araştırmalar bunu doğrulamıştır. Sadece kişide ilk 24 saat diş hassasiyeti yaşanabiliyor. Bu hassasiyetin azaltılması için diş beyazlatma öncesi sonrası ağrı kesici alınabilir.

 Nefes alırken, soğuk-soğuk yiyecek/durumlarında bu hassasiyet 48 saatten fazla sürerse diş hekiminizle görüşebilirsiniz. Flor takviyesiyle bu hassasiyet gideriliyor.

Diş Beyazlatma Sonrası Yemek

Diş beyazlatma işleminden sonra beyazlatma reaksiyonu 24 saat daha devam ediyor. Bu nedenle diş beyazlatma sonrası yemek ve içeceğe dikkat edilmesi gerekiyor. 24 saat süreyle kırmızı şarap, köri soslu besinler, meyve suları, asitli içecekler, çay, kahve, salçalı besinler gibi renklendirici besinler almamalısınız. Bu süre içinde kesinlikle sigara içmemeniz öneriliyor.

Diş Beyazlatma Evde Nasıl Yapılır?

Diş beyazlatma işlemi evde diş hekimi kontrolünde veya doğal yöntemlerle yapılıyor. Diş hekimi, diş ölçülerinizi aldıktan sonra diş plağı hazırlıyor. Özel jellerle birlikte 2 hafta boyunca bu uygulamayı yapıyorsunuz. Bu uygulamanın istenilen sonucu vermesi için talimatlara harfiyen uymanızda yarar vardır.

Bazı kişiler diş beyazlatma süslüsözlükte belirtilen uygulamaları tatbik ediyorlar. Bu uygulamalar arasında misvak, karbonat, muz kabuğu en çok kullanılan yöntemler arasındadır. Bu doğal yöntemler arasında diş beyazlatma ışığı yorum cihaz kullanmak isteyenler için etkili oluyor. Piyasada satılan diş beyazlatma aletleri, yorumlar dikkate alındığında istenilen sonucu vermediği görülüyor.

Diş beyazlatma, rengini kaybeden dişlerin doğal görünümüne kavuşması için yapılıyor. Estetik amaçlı olduğu için özel ağız ve diş sağlığı merkezlerinde yapılıyor. Diş minesi üzerine özel beyazlatıcı jel ve lazer uygulanıyor. Bu beyazlığın etkisi 6-12 ay arası sürüyor. Beyazlığın uzun süreli olmasını istiyorsanız bu süre sonunda işlemi tekrar yaptırabilirsiniz.

Bu makalenin faydalı olduğunu düşünüyorsanız, paylaş butonuna basarak çevrenizle paylaşabilirsiniz. Aklınıza takılan soru ve önerilerinizi bize yazabilirsiniz.

Sosyal Medyalarımız