20 lik Diş Çıkmasının Belirtileri

20 lik Diş Çıkmasının Belirtileri Adı üstünde 20’li yaşlarda çıkmaya başlayan yirmilik dişler, kimi zaman 16 yaşında kimi zaman 25 yaşında dahi çıkabilir. Bu dişlerin çıkması, diğer dişlere göre sorunlu ve ağrılı bir süreç olabilmektedir. Bu nedenle merkezimizde gerçekleştirilen muayenelerde çoğu zaman sıkıntılı durumlarla karşılaşılmakta ve hekimlerimiz tarafından yirmilik dişler için çekim ameliyatları yapılmaktadır. Yirmilik dişlerin ne zaman ve nasıl çıkacağı zaman hastalar tarafından bazı belirtiler ile anlaşılırken, bazen anlaşılmamakla ve bu durumda da enfeksiyonlar, iltihaplar ve kist gibi durumlar ortaya çıkabilmektedir.

Bu nedenle birçok hasta tarafından merak edilen konuların başında 20 lik diş çıkmasının belirtileri gelmektedir. Uzmanlarımız tarafından yapılan incelemeler ve muayeneler sonrasında edilen tecrübeler ile birlikte bu belirtiler ortaya çıkarılırken, hastalarımıza bildirilen bu belirtiler sayesinde yirmilik dişin yanlış çıkması, sorun oluşturması ve çekilmesi gibi durumlarda nasıl anlaşılıp anlaşılmayacağı öğrenilebilir. Eğer, hekimlerimiz tarafından bildirilen belirtiler sizde de görülüyorsa, fazla beklemeden merkezimize başvurarak diş muayenesi yaptırmalı ve gerekiyorsa çekim ameliyatı gerçekleştirilmelidir. Bu sayede ilerleyen süreçlerde ve ilerleyen yaşlarda diş problemleri ya da çene eklem problemleri yaşamadan sağlıklı bir şekilde dişlerinizi kullanabilirsiniz.

20 lik Diş Çıkmasının Belirtileri Net Olarak Nasıl Ortaya Çıkar?

2 adet üst çenede ve 2 adet alt çenede olmak üzere toplam 4 adet çıkan yirmilik dişler, ağrılı ve uzun bir süreçte çıkmayı tamamlar. Ağız yapısının en arka kısmında yani zor bir bölgede bulunan bu dişler, diğer dişler gibi normal bir şekilde çıkmadığında ağız içerisinde baskılı ve ağrılı durumlar oluşturabilir. Bu noktada oluşan ağrılar, genellikle 20 lik diş çıkmasının belirtileri arasında ilk olarak gösterilebilir.

Yirmilik dişlerin çıkması uzun süren bir durum olduğu için bu noktada belirtiler de yavaş yavaş kendini göstermeye başlar. Çoğu kişide yirmilik dişler, diğer dişler gibi çıkmaya başlar fakat tamamen çıkma göstermediğinde sıkıntı oluşturabilir. Bazı kişilerde ise sorunsuz bir şekilde çıkan bu dişler çok uzun yıllar boyunca sağlıklı şekilde kullanılabilir ve diş çekim ameliyatları yapılması gerekmez. Genetik yapıdan dolayı yirmilik dişler düzgün şekilde çıkmıyorsa, diğer dişlerinize ve çene kemiğine baskı yaparak ağrı ortaya çıkarır. Bu ağrı; yirmilik diş problemleri yaşayacağınızı ortaya çıkarırken, bu ağrı ile birlikte şişlik, kızarıklık, çene altında beze şişmesi, yemek yerken ve yutkunurken zorlanma yaşamanız farklı belirtiler olarak verilebilir.

20 lik Diş Çıkmasının Belirtileri ve Yapılması Gerekenler

Eğer, ilk belirti olarak yirmilik diş çıkma çevresinde ağrılar ve enfeksiyonlar ortaya çıkıyorsa, bu durumda sorunlu bir diş yapısı ile karşılaştığınız belirlendiği için beklemeden merkezimize başvuru sağlayarak diş muayenesi almanız gerekmektedir. Hekimlerimiz muayeneleri gerçekleştirirken diş problemleri arasında ilk olarak çürükleri ve baskılı durumları incelemektedir. Çünkü baskılı ve ağrılı durumlar 20 lik diş çıkmasının belirtileri arasında ön planda bulunmaktadır.

Genellikle yirmilik dişler, gömülü diş olarak sıkıntılı bir süreçte çıkış gösterdiğinde, dişler çene kemiğine baskı yapacak şekilde diş etini yarmadan eğik ve yanlış bir pozisyonda bulunabilirler. Yani diş etinin alt kısmında eğik bir şekilde duran ve azı dişlerine baskı yapan dişler gibi tamamen yatay bir konuma gelmiş ve çıkması çok imkansız bir konumda bulunan dişlerde sıkıntılı sonuçlar oluşturabilir. Bu gibi durumlarda yapılan röntgen ve tomografi işlemleri sonrasında merkezimizde hizmet veren hekimler ameliyat durumuna karar vermektedir. Belirtilerin net olarak ortaya çıkması, daha sonrasında yapılan incelemeler ve ameliyat aşamasına geçirmesi ile birlikte alt ve üst konumda bulunan yirmilik dişler çekilerek, gereken tedaviler uygulanır, ağrı ve enfeksiyonlar önlenebilir.

Sosyal Medyalarımız