Sinüs Tedavisi Nasıl Yapılır

Sinüs tedavisi nasıl yapılır sorusunun birçok hasta tarafından sıkça söz konusu olduğunu belirtmek gerekir. Peki, sinüs denilen şey tam olarak nedir önce bunu açıklayalım ne dersiniz? Sinüs burnu saran kemiklerin içinde mevcut bulunan hava boşluklarının ta kendisidir. Sinüslerin 4’ü sağda 4’ü solda bulunur. İçerisinde döşenmiş olan mukoza isimli zar yapının bir gün içerisinde, yarım yahut bir litrelik sümük üretmekte olduğunu ve bu salgının ufak tüycükleri tarafından kamçı hareketleriyle boşalma kanalına taşınıp burna aktarıldığını söylemek gerek. İşte sinüzit tam olarak sözü geçen mukozanın iltihaplanması demektir. O halde sinüzit için birtakım tedavi yollarına da gerek vardır ki bu ölçüde de bizler yanınızda olmaktayız.

Kronit Sinüzit Belirtileri

Sıkça gelen sinüs tedavisi nasıl yapılır sorusuna yönelik öncelikle sinüsün ne olduğundan sizlere bahsettik. Sinüste üretilmiş salgıları boşaltacak kanala taşıyan sistem olması gerektiği gibi çalışmadığında yahut tıkandığında salgılardaki mikroorganizmalar çoğalmaktadır. Bu durum sinüzite sebebiyet verecektir. Tabi bakıldığında delici nitelikteki travmaların, diş kökünde meydana gelen enfeksiyonların bir de kan yoluyla gelen mikroorganizmaların da sinüzite sebebiyet veren durumlardan olduğunu söylemeliyiz. Peki, sinüzitiniz olduğunu nereden anlayacaksınız ki tedaviye erkenden başvurabilesiniz? Eğer burundaki salgılar berrak haldeyken sarı yeşile dönüyorsa tedavi için acele etmenizde fayda var demektir.

sinüs tedavisi nasıl yapılır

Problem Olmaktan Çıksın İstediğiniz Sinüs Tedavisi Nasıl Yapılır?

Sinüs tedavisi nasıl yapılır diyenlere tıbbi ile cerrahi olarak iki değişik yöntemden bahsedebiliriz. Eğer sinüzitinizin tanısı erkenden koyulduysa tıbbi tedavi daha uygun olacaktır. Peki, sinüzit tıbbi tedaviye nasıl cevap verecek? Tıbbi tedaviyle tıkanmış haldeki boşalma kanalı açılır ardından da sinüsteki salgılar boşaltılıp sinüse hava girişi sağlanır. Bakıldığında sinüs tedavileri arasındaki tıbbi uygulamaların da kendi içerisinde koruyucu nitelikteki önlemler, destekleyici tedaviler ve ilaç tedavisi olarak ayrıldığını görebilirsiniz. Cerrahi tedaviye de bakacak olursak bu tedavinin bir diğer adının endoskopik cerrahisi olduğunu söyleyebiliriz. Bu tedavi dışarıdan kesi uygulanmadan direkt burundan sokulan incecik kameralar yardımıyla hassas aletlerle yapılmaktadır. Sonuç olarak sinüs tedavisi için ne zaman isterseniz yanınızda olacağımızı bilmelisiniz.

Sosyal Medyalarımız