Kanal Tedavisi

Kanal Tedavisi Ağız ve diş sağlığı konusunda oldukça ihmalkâr olan bireyler bunun bedelini daha sonra çürüyen dişlerle ve ağrılı zaman dilimleri ile ödemektedir. Son derece sancılı ve sıkıntılı bir dönem olan dişlerin iltihaplanmasında özellikle dişin kök kanalları diye nitelendirilmekte olan pulpa kısmında problemler yaşanabilmektedir. Pulpa dediğimiz kısım dişin alt bölümünde yer alan ve damarla sinirleri barındıran oldukça hassas bir bölgedir. Genellikle çürüme belirtileri pulpaya kadar ulaştığında sinirler iltihaplanmakta bunun neticesinde ağrılı ve sancılı bir süreç başlamaktadır. Sinirlerin iltihaplanması durumunda dişin canlılığını sürdürmesi de oldukça güç olmaktadır. Bu noktada kurumumuz tarafından uygulanmakta olan aşamaları takip edilerek dişin rahatlatılmasına yardımcı olunmaktadır.

Kanal Tedavisi Aşamaları Yapılırken Acır mı?

Öncelikli olarak kurumumuza müracaat eden hastaların diş röntgeni çekilerek iltihabın ne durumda olduğu tespit edilmektedir. Pulpa kısmında meydana gelen iltihaplanmalarda antibiyotik tedavisi uygulanmakla beraber iltihabın kurutulması yöntemine başvurulmaktadır. Ancak pulpadaki sinirler iltihaplanmış ise dişin istenen canlılıkta olması artık söz konusu değildir. Bu gibi durumlarda endodonti dediğimiz endodonti uygulamaları yapılmalıdır. Kanal tedavisi aşamaları içerisinde röntgen çekiminden sonra dişin çürük olan pulpa kısmındaki istenmeyen dokular ortadan kaldırılmaktadır. Bunun gerçekleştirilebilmesi için de kök ucunu kaybetmeden dişin pulpa kısmındaki enfeksiyonlu olan doku tedavi edilmektedir. Son derece hassas olan kanal tedavisinin gerçekleştirilmesi sırasında pek çok aparat devreye girmek ile beraber hekim tecrübesi de oldukça önemlidir. Eğer temizleme işlemi yüzde yüz oranında gerçekleştirilmezse ve birtakım bakteriler pulpa kısmında bırakılırsa başarıya ulaşamayacak, kısa bir süre sonra tekrar diş ağrısı meydana gelecektir.

kanal tedavisi aşamaları

Kanal Tedavisi Aşamaları ve Diş Dolgusu

Dişin pulpa kısmında çeşitli aparatlarla beraber temizlik uygulaması yapıldıktan sonra dişte oluşan boşluğun doldurulması gerekmektedir. Kanal tedavisi aşamaları hassas bir şekilde yerine getirildiğinde ve kaliteli dolgu materyalleri kullanıldığında dişin canlılığını muhafaza edilecektir. Diş çekimi en son müracaat edilmesi gereken yöntemdir. Dişteki çürükler den dolayı diş kurtarılamayıp çekildiği durumda yerine hangi aparatı ve modern uygulamayı getirirseniz getirin doğal dişin yerini tutamayacaktır. Bundan dolayı kurumumuz kanal tedavisinde büyük bir hassasiyet göstermektedir.

Sosyal Medyalarımız