Ağız Bakımı

Ağız Bakımı Nasıl Olmalı? Ağız ve diş sağlığı oldukça önem arz etmektedir. Öyle ki birçok hastalık ve enfeksiyon ağız bakımı olmadan ağız yoluyla vücudumuza geçmektedir. Ağızda biriken birçok bakteri ve plak zamanla çürümeye neden olduğundan ötürü de diş çürükleri pek çok mide rahatsızlıklarına da sebebiyet vermektedir. Hal böyle olunca ağız bakımına son derece özen gösterilmelidir. Çocukların, yetişkinlerin ve yaşlıların farklı ağız bakım yöntemleri ve ürünleri bulunmaktadır. Pek çok kişi ağız bakımını doğru bir şekilde yaptığını sansa da sanılanın aksine birçok yanlış yöntem kişileri diş hekiminin yolunu tutturmaktadır. Özellikle diş fırçalama, çiğneme alışkanlıkları, diş rahatsızlıkları esnasında ağız bakımı, çocuklar için ağız bakımı, implant kullananlar için ağız bakımı birbirinden farklıdır. Peki ağız bakımı nasıl olmalı ve en sık yapılan yanlışlar nelerdir?

Çocuklarda ve Yetişkinlerde Ağız Bakımı Nasıl Olmalı?

Ağız bakımı nasıl olmalı diye sorulduğunda ilk olarak doğru bir diş fırçalama yöntemi izlemek gerekmektedir. Ağız bakımında izlenmesi gereken diş fırçalama yönteminde doğru bir diş macunu ve diş fırçası gelmelidir. Ağız bakımında kilometre taşı olan diş fırçalama, çocukluktan itibaren kazanılması gereken bir alışkanlık olmalıdır.  Ancak diş fırçalama konusunda birçok yanlışlar da yapılmaktadır. Bu yanlışlardan en önemlisi de dişlerin düzensiz fırçalanmasıdır. Dişler diş hekimlerinin önerilerine göre günde 2 defa yaklaşık 2 dakika boyunca fırçalanmalıdır. Sabah ve akşam fırçalanması gereken dişler, tavsiye edildiğinden daha fazla fırçalandığında beraberinde birçok diş ve diş eti problemini de beraberinde getirebilmektedir. Örneğin hassasiyete yol açabilen gereğinden fazla fırçalama, dişlerin doğal yüzeyinin tahribata uğramasına neden olmaktadır.

ağız bakımı nasıl olmalı

Hijyenik Ağız Bakımı Nasıl Olmalı?

Ağız bakımı nasıl olmalı ve ağız hijyeni nasıl sağlanmalı sorusunun bir diğer yanıtı ise diş ipi ve ağız bakım suyu kullanmaktır. Ağız bakımının sağlanmasında hijyen en etkili unsurdur. Diş fırçalama genel olarak dişlerin temizlenmesini sağlamaktadır. Ancak ağız bakım suyu ve diş ipi ile beraberinde kullanıldığında ağızda biriken bakteriler derinlemesine temizlenmiş olmaktadır. Haftada bir kullanılabilecek diş ipi dişlerinizin arasında biriken bakterileri en iyi şekilde arındırmaktadır. Öte yandan dil, damak ve diş etleri için genel bir sterilizasyon işlemi sağlayacak olan ağız bakım suları rahatlıkla kullanılabilir. Ağız bakım suyu belirtilen ölçüde kullanılmalıdır. Bununla birlikte ağız bakım suyunun mide bulandırıcı etkilerinin gözlemlenmesi ağız bakım suyunun değiştirilmesi gerektiğine işaret eder.

Sosyal Medyalarımız