Ağız Kokusu

 

Ağız kokusunu tedavi etmek için birçok farklı tedavi yöntemi vardır.
Bu tedavi yöntemlerini belirlemeden önce ve uygulamadan
önce bir diş hekimine muayene olmakta fayda vardır.

Ağız Kokusu Sebepleri

Ağız kokusunun nedenleri merak edilen bir konudur. Ağız kokusuna neden olan en büyük etken yetersiz ağız içi bakım ve diş taşlarıdır. Düzenli olarak 6 ayda bir diş taşı temizliği yaptırmanız gerekmektedir. Diş taşı temizliği ve ağız içi hijyen oluşmasına rağmen ağız içi koku devam ediyor ise aşağıdaki yazımızda diğer sebebler belirtilmiştir.

ikon

Ağız Enfeksiyonları; Ağız içi yaraları, diş çürükleri ağız kokusuna sebep olabilir.

ikon

Tıbbi sebepler; Reflü gibi mide hastalıkları, diyabet ve bazı kanser türleri ağız kokusuna sebep olabilir.

ikon

İlaçlar; Farklı hastalıkları tedavi etmek için tercih edilen ilaçlar ağız kuruluğuna neden olabilir, bu nedenle de ağız kokusunu meydana gelir.

ikon

Besinler; tüketilen gıdalar dişlerin arasına yerleşirler. Dişlerin arasına yerleşen gıdalar diş aralarından temizlenmediği sürece kötü kokuya neden olabilir.

ikon

Yetersiz Ağız Bakımı; Düzenli ağız bakımı yapmayan hastaların ağzında, gıda artıkları ve bu artıkların meydana getirdiği bakteri plağı ağız kokusuna sebep olabilir.

ikon

Ağız Kuruluğu; Tükürük, kötü kokulara neden olan bakterileri temizler. Eğer hastada ağız kuruluğu bulunuyorsa, ağız kokusu kaçınılmaz bir durumdur.

ikon

Tütün Ürünleri; tütün ve tütün ürünleri kullanmak ağızda hoş olmayan bir kokuya sebep olur. Sigara kullanan hastaların, kokuya neden olan diş eti hastalığına sahip olma olasılıkları daha yüksektir.

formm 1 scaled

Bizimle İletişime Geçin

Neden Biz?

nedenbiz 115

İnsan Merkezli Yaklaşım

Erişilebilirlik, süreklilik ve hasta odaklı yaklaşım, başarılı bir tedavi sürecinin temelidir.

nedenbiz 114

Uzman Ekip

Uygulamalar ustalaşmış düzeyde, bilimsel niteliği olan bakış açısıyla planlanmaktadır.

nedenbiz 116

Özel Tasarım

Tıp, teknoloji ve sanatın harmanlanmasıyla idealimiz, doğal gülüşünüzü yeniden kazandırmaktır.

nedenbiz turkce

Ağız Kokusu Tedavisi Ne Kadar Sürer

Ağız kokusunu tedavi etmek için birçok farklı tedavi yöntemi vardır. Bu tedavi yöntemlerini belirlemeden önce ve uygulamadan önce bir diş hekimine muayene olmakta fayda vardır. Diş hekiminin muayene etmesi sonrasında ağız kokusunu tedavi etmek için evde uygulanabilecek tedavi yöntemleri vardır. Ancak evde bazı bakımlar yapılmadan önce ağız içinde;

agiz kokusu
ikon

Diş eti iltihaplanması durumu varsa,

ikon

Kokuya neden olan diş çürüğü varsa,

ikon

Diş kırıkları gibi durumlar söz konusuysa diş hekimi tarafından tedavi edilmesi gerekir. Aynı zamanda ağız kokusunun nedenleri hem diş hekimleri tarafından hem de diğer tıbbi branşlar tarafından teşhis edilmesi gerekir.

Evde uygulanabilecek ağız kokusunu tedavi edebilecek yöntemler aşağıdaki gibi sıralanabilir;

ikon

Ağzım Bakım Suyu ve Diş Macunları; eğer ağız kokusu diş plaklarının olmasına bağlı olarak meydana gelmişse, diş hekiminin önerdiği gargara ve diş macununu kullanılabilir.

ikon

Diş Hastalıklarının Giderilmesi; eğer diş çürüğü, diş eti hastalıkları varsa bunların tedavi edilmesi gerekir. Bu ağız ve diş hastalıklarının giderilmesi ağız kokusunun da önüne geçer.

Sizi ve gülüşünüzü önemsiyoruz…

Öncesi & Sonrası

form 1

Bizimle İletişime Geçin