Diş Apsesi Nedir?

Diş Apsesi Nedir İltihap vücudun birçok bölgesinde ortaya çıkabildiği gibi diş köklerinde ve dişin çevresinde de ortaya çıkabilir. Eğer diş apsesi nedir sorusu sorulacak olursa bu noktada dişin köklerinde ve çevresinde oluşan iltihaplardır, cevabı verebilir. Çok kötü bir kokunun oluşması ve rahatsız edici bir durumun ortaya çıkmasına neden olan bu apse, aslen ölü dokular ve bakterilerden oluşmaktadır. Genellikle diş çevresinde şişme oluşturan diş apsesi, tam olarak diş köklerinde veya dişlerin arasında kalan diş eti kısımlarında oluşabilir. Ağız içerisindeki çürük dişler ve bazı hastalıklar apse oluşmasına neden olabilirler. Bu durumda ağız bakımının düzenli bir şekilde yapılmamış olmasından ve çok uzun sürede aksatılmasından kaynaklanabilir. Diş Apsesi

Belirti Ve Nedenleri İle Diş Apsesi Nedir?

Merkezimiz bünyesinde gerçekleştirilen diş tedavileri kapsamında diş apsesi nedir sorusunu birçok hastamız tarafından bize yönetilmektedir. Diş apsesi, çoğu zaman herhangi bir enfeksiyon sonucu oluşabilirken genel nedenleri arasında; diş temizliğinin düzenli yapılmaması, çok fazla şekerli gıda tüketilmemesi, ağızda çürük diş bulunması, diş minesinde kırık veya çatlak bulunması, dişlerin çok fazla gıcırdatılması, diş tedavisinin aksatılması ve diş içerisindeki dolgularda bulunan zayıflama gibi durumlar gösterilebilir. Bu gibi bir durumda ağız içerisine diş apsesi oluştuğunun anlamı olarak ortaya çıkan benzinsiz şiddetli bir şekilde ağrı ve bu ağrının giderek artması, yüzde oluşan şişlik, kötü ağız kokusu ve sıcak ya da soğuk gıdalar karşı aşırı derecede hassasiyet gösterilebilir.

Diş Apsesi Nedir Ve Tedavisi Nasıl Yapılır?

Merkezimizde hekimlerimiz tarafından diş apsesi nedir sorusunun cevabı oluşturulduktan sonra hastalarımız için tedavi yöntemleri uygulanırken öncelikle apsenin oluştuğu bölgeye göre seçilen yöntemler kullanılmaktadır. Kök üzerinde oluşmuş apse rahatsızlığı için kök kanal tedavisi tercih edilir ve bu tedavi başarılı olmadığı sürece cerrahi operasyonlar yapılır. Tüm tedavi yöntemlerine karşı apse iyileşmediğinde ise diş çekme ile sorun ortadan kaldırılabilir. Eğer apse, diş kökünde oluşmuşsa iltihap boşaltılarak yüzden doğru bir temizlik uygulanır. Apse tedavisinde hastalarımız düzenli bir şekilde kontrollerini sürdürmeli ve mümkünse verilen antibiyotikleri tam zamanı bir şekilde kullanılmalıdır.

Sosyal Medyalarımız